Phenolen & Composieten

Wanneer gezocht wordt naar een slijtvaste kunststof dat uitstekend kan functioneren als constructiemateriaal, 
komt al snel Polyester (UP) in beeld. Het is dan echter wel noodzakelijk om de harslaag te wapenen met een glasvezel.
Deze wapening of harsdrager bepaalt de sterkte en dus de toepassingsmogelijkheden van het product.

Versterkte kunststof harsen bestaan al jarenlang, denk bijvoorbeeld aan het traditionele materiaal Bakeliet. Wij kunnen u een zeer uitgebreid assortiment aan thermohardende kunstharsen aanbieden, vrijwel allemaal versterkt met katoenweefsel of papiervellen.

Zowel de Phenolen alsmede de Composieten worden gekenmerkt door een zeer hoge mechanische sterkte en uitstekende elektrisch-isolerende eigenschappen. Specifieke toepassingsgebieden voor beide materiaalsoorten zijn daarom veelal te vinden in mechanische en/of elektrisch hoog belaste omstandigheden.

Specifieke kenmerken voor zowel Phenolen alsmede Composieten zijn:
  • Zeer hoge drukvastheid       
  • Goede elektrisch isolerende eigenschappen
  • Slijtvastheid (weefselversterkt)
  • Lage uitzettingscoëfficiënt

Hogedruklaminaten

Bij hardweefsel- of hardpapierproducten wordt hars gecombineerd met lagen papier of weefsel. Meerdere lagen worden op elkaar gestapeld en in een pers onder hoge druk verhit. De hars hardt hierbij uit en verbindt de lagen tot een massieve, niet smeltbare, vorm. Dankzij de flexibiliteit van dit proces is het mogelijk een grote variëteit aan producten te vervaardigen. Daarnaast is er een uitstekende controle mogelijk over de componenten en verhoudingen waarin zij verbonden zijn.

Afwisseling in de soort van versterking en de verhoudingen van de hars maken het mogelijk dat er vele verschillende typen met hele specifieke eigenschappen kunnen worden ontwikkeld.

Graag informeren wij u verder over onze brede mogelijkheden met betrekking tot zowel de papierversterkte- alsmede kantoenweefselversterkte Phenolen en Composieten. 

Nieuwsbrief

Abonneer op onze nieuwsbrief om altijd up-to-date te blijven met onze meest recente ontwikkelingen en activiteiten.
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name